Τα οφέλη ενός εποχικού μενού εστιατορίου και πώς να το εφαρμόσετε

Σκέφτεστε να εκπλήξετε τους πελάτες του εστιατορίου σας με μοναδικά, φρέσκα πιάτα όλο το χρόνο; Τι γίνεται όμως όταν το μενού σας είναι εποχιακό; Στο παρακάτω άρθρο, θα εξετάσουμε τα κύρια πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός εποχιακού μενού. Επιπλέον, θα παρέχουμε και μερικές συμβουλές και κόλπα για το πώς να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

5 οφέλη από ένα εποχιακό μενού εστιατορίου

1. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα συστατικά σας τοπικά

Ίσως το μεγαλύτερο σημείο πώλησης των εποχιακών μενού είναι ότι μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τοπικούς παραγωγούς. Η κίνηση από το χωράφι κατευθείαν στο τραπέζι σας είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη τάση και έρχεται με πολλά ίδια οφέλη.

Όχι μόνο έχετε ταχύτερη πρόσβαση σε συστατικά, που σημαίνει ότι θα είναι πιο φρέσκα. Θα συμβάλλετε επίσης στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, επειδή δεν θα σας αποσταλούν από όλη τη χώρα.

Η επικοινωνία με τους τοπικούς αγρότες μπορεί να σας βοηθήσει να υποστηρίξετε την κοινότητα και να δείξετε σε άτομα που ενδιαφέρονται για την ηθική των εστιατορίων ότι είστε μια επιχείρηση που αξίζει να υποστηρίξουν

2. Μειώνει το κόστος των τροφίμων

Ένα εποχικό μενού εστιατορίου μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας τοπικά. Θα παρατηρήσετε ότι ανάλογα με την εποχή, ορισμένα συστατικά μεγαλώνουν άφθονα, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι είναι φθηνότερα.

Για παράδειγμα, το καλοκαιρινό εποχιακό μενού σας θα μπορούσε να περιέχει πολύ γλυκό καλαμπόκι, κολοκυθάκια ή βατόμουρα, τα οποία είναι εύκολο να προμηθευτείτε από τους ντόπιους αγρότες. Οι εποχιακές συνταγές σας για το φθινόπωρο θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν συστατικά όπως κολοκύθα τα οποία είναι πολύ δημοφιλή κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν.

3. Αυξάνει τη δημιουργικότητα και προσελκύει νέους ανθρώπους

Τα εποχιακά φαγητά σας δίνουν την ευκαιρία να πειραματιστείτε με το μενού του εστιατορίου σας και να προσελκύσετε άτομα που ενδιαφέρονται για νέες, συναρπαστικές γαστρονομικές εμπειρίες. Εάν ο σεφ σας αρέσει να έρχεται με νέα στοιχεία μενού, σίγουρα θα εκτιμήσουν την επιλογή σας να πάτε με ένα περιστρεφόμενο μενού για το εστιατόριό σας.

Για να μην αναφέρουμε την αλλαγή του μενού σας, μπορείτε επίσης να ανανεώσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ Αυτό μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ατόμων που δεν είχαν έρθει στο εστιατόριο σας στο παρελθόν.

Ταυτόχρονα, οι τακτικοί θα εκτιμήσουν ότι το αγαπημένο τους εστιατόριο είναι καινοτόμο και προσβλέπει σε κάθε φορά που αλλάζετε το μενού σας.

4. Θα σερβίρετε πιο νόστιμα, πιο υγιεινά τρόφιμα

Τα εποχιακά συστατικά δεν είναι απλά πιο φρέσκα. είναι και πιο νόστιμα. Η χρήση συστατικών κατά την περίοδο αιχμής επηρεάζει την ποιότητα των πιάτων σας. Σας βοηθά να προσελκύσετε πελάτες με γευστικά στοιχεία μενού.

Οι εποχιακές συνταγές είναι επίσης πιο υγιεινές. Οι περισσότεροι τοπικοί αγρότες δεν χρησιμοποιούν επιβλαβή φυτοφάρμακα στις καλλιέργειες τους, επομένως τα προϊόντα καταλήγουν να είναι πιο θρεπτικά.

5. Θα αυξήσει τα κέρδη σας

Τέλος, ένα εποχικό μενού εστιατορίου μπορεί τελικά να αυξήσει τα κέρδη της παραγγελίας σας κατά 26%. Και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί. Μόλις ξεκινήσει το καλοκαίρι, οι άνθρωποι έχουν τη διάθεση για φρέσκα φρούτα όπως καρπούζι και φράουλες. Όταν αρχίζει να φυσάει αυτό το φθινόπωρο, αρχίζουν να ονειρεύονται κολοκύθια μπαχαρικά και πίτες.

Τα εποχιακά συστατικά προκαλούν μια νοσταλγία που συσχετίζουμε με την παιδική μας ηλικία όταν η γαλοπούλα στην ημέρα των ευχαριστιών ή η μηλόπιτα τα Χριστούγεννα ήταν ο κανόνας.